Verpakkingssector in volle evolutie

Verpakkingen hebben vandaag een hele waaier aan functies. Ze beschermen producten niet alleen fysiek, maar spelen ook een cruciale rol op het vlak van houdbaarheid, de verlaging van de ecologische voetafdruk, monitoring & tracering, marketing & sales,…

Nieuwe technologieën en materialen, een beter zicht op bederfprocessen, andere transportmethodes enz. leiden elke dag tot innoverende verpakkingen die lichter, (kosten)efficiënter, slimmer en ecologischer zijn. Ook de verpakkingsmachines zelf en hun randapparatuur ondergaan constant optimalisaties. Daarnaast beweegt er eveneens op creatief vlak heel wat, aangezien verpakkingen meer dan ooit als marketing- en verkooptool fungeren.

 

Helikopterzicht van het verpakkingslandschap van morgen

Op Empack & Packaging Innovations, het dubbelevent voor de Belgische verpakkingsbranche, krijg je dankzij de aanwezigheid van meer dan 175 exposanten een geweldig helikopterzicht van het verpakkingslandschap van morgen. Van technologie tot creativiteit, van engineering tot marketing: de concrete impact van de verpakkings(r)evolutie op jouw bedrijf wordt direct duidelijk. Daarnaast krijg je een uitgebreid beeld van de nieuwste trends inzake innovatieve en luxeverpakkingen en -materialen, POS en displays,…

 

Totaalervaring dankzij het randprogramma

Via specifieke routes door de beurs heen ontdek je gericht innovatieve oplossingen. Verder zijn er ook twee themazones voorzien. Zo focust de Machine Safety Plaza op de automatisering van verpakkingslijnen en gerelateerde veiligheidsoplossingen. En rond de Food Pack Terrace staan de bedrijven gecentraliseerd die een schakel vormen in de verpakkingsketen van de voedingsindustrie.

‘The Power of Beauty’ is dan weer een unieke show-in-the-show met winnaars van de Pentawards 2017: prestigieuze designprijzen die op 23 september in Barcelona werden uitgereikt. Iedere dag vinden er bovendien inspirerende seminaries plaats en kan je in de relaxte netwerkruimtes waardevolle contacten aanknopen met hot leads en leveranciers.

 

Empack & Packaging Innovations is gratis voor professionals, mits registratie.