Deze e-commerce oplossing biedt lokale warme bakkers uit België, Nederland en Frankrijk de mogelijkheid hun brood online te verkopen.

De situatie is ons allen welbekend: op zondagmorgen ga je langs bij de bakker en er staan zoveel wachtenden, dat je tot buiten moet aanschuiven. Als geen ander erkende Maxim Sergeant dit probleem en ging op zoek naar een oplossing om bij uw lokale bakker een online order te kunnen plaatsen.

Sinds begin augustus werd de kaap van 20.000 eindverbruikers in Vlaanderen overschreden. Hoog tijd om deze rationele beloftevolle ondernemer even aan de tand te voelen.

Hoe combineer je de studies Handelswetenschappen met ondernemerschap?

  • De combinatie van studeren en ondernemen is een haalbare kaart dankzij het bijzonder statuut Student Ondernemer.
  • Gezond evenwicht tussen studeren en ondernemen is geen vanzelfsprekende opdracht. Ik ga minder naar hoorcolleges, tenzij het een les is die indirect relevant is voor de verdere uitbouw van mijn onderneming.
  • Theoretische concepten aan de praktijk koppelen is fantastisch. Als ondernemer in hart en nieren krijg ik bij iedere examenperiode een bredere kijk op de wereld.
  • Ondanks dat de druk soms hoog is, ben ik van mening dat de studentenperiode het ultieme moment is om te starten met ondernemerschap.

Hoe kan jouw ondernemingsfilosofie omschreven worden?

  • Een optimistische instelling sluit helemaal aan bij mijn persoonlijkheid. Ik ben op een positieve manier bezig met ondernemen.
  • Als optimistisch en rationeel denkend ondernemer is het belangrijk om op ieder moment in je concept te blijven geloven. Het is voor mij telkens een uitdaging om het heft in eigen handen te nemen en  opportuniteiten ten volle te benutten.
  • Ondernemen is iets wat je niet alleen doet, onder het motto ‘samen sterk’ kan men zoveel meer realiseren. Onderschat de kracht van netwerken niet, mede dankzij Student Ghentrepreneur en Durf Ondernemen leerde ik mijn netwerkskills versterken.