Steeds meer Belgische KMO’s kiezen dus voor leasing, en daar zijn heel wat goede redenen voor. Toch moet je als KMO zorgvuldig zijn bij het uitkiezen van een leasemaatschappij.

Leasemaatschappij onderscheidt zich via adviesverlening en expertise

Omdat de normen en regels alsmaar strenger worden, vooral op het vlak van milieuvriendelijkheid en zuinigheid, is het essentieel dat je leasemaatschappij je hierover voldoende kan adviseren. Zo bespaar je je bedrijf immers hoog oplopende belastingen. Verder houdt een goede leasingmaatschappij steeds de vinger aan de pols van trends en mogelijke nieuwe regels en verplichtingen.

Daarvoor beschikt de firma over een team van experts en analisten die hier dagdagelijks mee bezig zijn. Bovendien dient ze aangesloten te zijn bij een of meerdere koepelorganisaties die de belangen van de sector en haar klanten kunnen verdedigen en haar informeren over algemene evoluties, zowel in België als in Europa.

Keuze uit een ruim aanbod van formules

De betere leasemaatschappijen bieden vaak meerdere vormen van leasing aan. Buiten full service leasing zijn er ook flexibelere opties. Daarbij zal je verschillende scenario’s ontvangen die zijn gekoppeld aan het effectieve gebruik van je voertuig. Zo heb je een formule op maat, ook wanneer er zich wijzigingen moesten voordoen.

Transparantie voorkomt verrassingen

Zoek naar een firma die haar voorstellen en te verwachten kosten zo transparant mogelijk formuleert, zeker voor wat betreft eventuele schade aan het einde van het contract. Op die manier vermijd je onaangename verrassingen.

Ook grootte speelt een rol

Besteed je enkel het beheer uit aan de leasemaatschappij, kies dan zeker voor een firma die dankzij haar grootte sterk genoeg staat om te onderhandelen over prijzen. Hoe groter het aantal wagens dat ze voor haar klanten beheert, hoe beter de voorwaarden die ze kan bedingen. Buiten de grootte van de maatschappij speelt uiteraard ook de interne expertise een grote rol. Op die manier kan ze je wagen maximaal laten renderen.

Verantwoordelijkheid volledig bij de leasemaatschappij

Kies voor een leasemaatschappij die bij full service leasing ook daadwerkelijk alle verantwoordelijkheden en risico’s op zich neemt en die de klok rond bijstand kan verzekeren. Lees je contract dus steeds goed na en vraag uitleg bij onduidelijkheden.