• De regels omtrent bedrijfsvoertuigen zijn de voorbije jaren erg verstrengd en dat zorgt voor heel wat bijkomende lasten. Via leasing besteed je deze verantwoordelijkheden uit, zodat je je als KMO opnieuw kan concentreren op je core business.
   
 • Door het uitbesteden van deze verantwoordelijkheid ontwijk je bovendien het risico op hoog oplopende kosten tijdens de levensduur van een voertuig. Vaak krijg je bij een zelf aangekocht voertuig te maken met onverwachte onderhouds-  en herstellingskosten. Met leasing weet je daarentegen vooraf precies wat de kosten zullen zijn. Deze som wordt bij aanvang vastgelegd en wijzigt niet meer tijdens de leasingperiode.
   
 • Ook van de devaluatie van de wagen heb je geen last meer, wat vooral in de huidige automarkt een groot pluspunt is.
   
 • Bij full service leasing ben je niet verantwoordelijk voor de verzekering van het voertuig, wat opnieuw een besparing oplevert.
   
 • Het budget dat je in het geval van een eigen aankoop zou moeten vrijmaken, kan je bij leasing besteden aan middelen die echt een verschil kunnen maken voor het succes van je KMO.
   
 • Bovendien verhoogt het je capaciteit om in de toekomst te lenen voor andere belangrijke investeringen. Je maandelijkse lasten worden immers gewoon gezien als kosten.
   
 • Sinds kort wordt de belasting op bedrijfsvoertuigen gekoppeld aan hun impact op het milieu. Daardoor is de totaalkost van een zelf aangekocht wagenpark opnieuw gestegen. Vooral KMO’s, die niet de middelen hebben om iedere paar jaar te investeren in de vernieuwing van een zuiniger en milieuvriendelijker wagenpark, hebben dus voordeel bij een leasing.
   
 • Bij financiële leasing en financiële renting kan je aan het einde van het leasecontract toch nog de wagen kopen, verder verhuren of terug inleveren. Indien je ervoor kiest om hem te kopen, dan ligt de afkoopsom vaak lager dan de werkelijke marktwaarde. Hiervoor bestaan specifieke formules. Kies je ervoor om de wagen terug in te leveren, dan kan je hem meteen ook inruilen voor een recenter en milieuvriendelijker model, en dat opnieuw tegen een voordelige prijs.
   
 • Vele leasemaatschappijen bieden flexibele formules die zijn gekoppeld aan het effectieve gebruik van je bedrijfsvoertuig. Zo heb je een formule op maat waarbij je nooit teveel betaalt, ook niet als er zich wijzigingen moesten voordoen.