Hoe kan GPS-technologie helpen om efficiënter te werken en de klantentevredenheid te verhogen?

“GPS-technologie maakt het mogelijk om de efficiëntie doorheen het volledige logistieke proces te verhogen. Bovendien helpt het ook om inzicht te krijgen in allerlei data zoals de realtime temperatuur registratie, de tachograaf, het rijgedrag, de brandstofkosten,… Die inzichten kunnen de basis vormen van kosten- en tijdsbesparingen.”

“Daarnaast zorgt een gekoppelde app ervoor dat men niet langer afhankelijk is van een kantoor. Zelfs opdrachtgevers kunnen inzicht krijgen in de data. Door charters gebruik te laten maken van onze Trailerpack en DriverApp kunnen zij optimaal communiceren met de transporteur. Bovendien worden ook de uren op deze manier inzichtelijk gemaakt en er kan een sluitende facturatie plaatsvinden. Op die manier zorgt het ook voor een betere klantenservice.”
 

Hoe werkt GPS-Buddy precies?


Na de grote transporteurs ontdekken nu ook de kleinere spelers de voordelen van automatisering en digitalisering.
 

“Met GPS-Buddy spreken we een heel brede doelgroep aan omdat we voor de ganse vloot een passende oplossing kunnen aanbieden, van simpele track en trace tot een volledige boordcomputer. De bijhorende Driver App registreert alle data die binnenkomen en maakt deze inzichtelijk op de smartphone of tablet van de chauffeur. In trailers kan dan weer in realtime de temperatuur worden gemeten. Via het systeem kan ook een digitale werkbon worden ondertekend.”

“Bovendien kunnen we GPS-Buddy gemakkelijk koppelen met een TMS- of ERP-systeem. Zo ontstaat er een geautomatiseerde workflow, die er dan weer voor zorgt dat de processen gemakkelijker en sneller verlopen. Ten slotte worden alle data van verschillende voertuigen samengebracht en inzichtelijk gemaakt in één platform. Deze data kunnen via diverse rapportagemogelijkheden worden gebruikt om zowel klanten als het management nauwkeurig te informeren. Onze planmodule maakt route-optimalisatie mogelijk en we tonen het rijgedrag en brandstofverbruik aan door middel van een score op chauffeursniveau.”
 

Wat is het potentieel van deze technologie in België?

“Na de grote transporteurs ontdekken nu ook de kleinere spelers de voordelen van automatisering en digitalisering. Het is immers niet langer een keuze, maar een must geworden om hier in mee te gaan. De voorlopers blijven intussen verder zoeken naar slimme en innovatieve oplossingen, en op dat vlak willen wij een antwoord bieden. Het potentieel in België is alvast enorm.”