Als niet aan de ‘comfort-temperature’ van de servers voldaan wordt, kan dit leiden tot een verkorte levensduur van de apparatuur. Maar zelfs een totale crash kan een reëel risico zijn. In grotere datacentra is de juiste klimatisering een continu aandachtspunt, terwijl dit in kleinere bedrijven of bedrijven met minder servers en switches dikwijls minder in detail kan bekeken worden.

Ideaal voor kleine en middelgrote installaties

De LCP DX is dé ideale koeloplossing voor kleine of grote IT-ruimtes waar een oplossing met warmtewisselaars lucht/water of watergekoelde LCP-versies een te dure oplossing zouden zijn, zeker als er ook een verhoogde redundantie gevraagd wordt.

Het bestaat uit een module van 300 mm breed en een diepte van 1000 of 1200 mm met snelheidsgeregelde compressor, een elektronisch expansieventiel, de nodige stuurcomponenten en een condensor die buiten de ruimte geplaatst wordt. Voor het koelen is het geheel voorzien van het efficiënte koelmiddel R410a.

4 versies, 2 koelprincipes met 2 afmetingen

De LCP DX kan geleverd worden in ‘gesloten’ versie voor rackbased klimatisatie voor directe plaatsing aan of tussen gesloten racks, maar kan ook geleverd worden als versie voor ‘roombased’ klimatisatie. Hierbij wordt de koude lucht in de koude gang geblazen langs de voorzijde van de IT-racks die dan uitgevoerd zijn met geperforeerde deuren. Deze versie kan ook gebruikt worden als extra losstaande module, als de bestaande koeloplossingen niet meer voldoende zijn. Om een optimale efficiëntie te bekomen wordt de koude gang het beste afgesloten met dak elementen en ook schuifdeuren, die ook door Rittal kunnen geleverd en geïnstalleerd worden.

Eenvoudige installatie, eenvoudig op te starten

De verschillende versies zijn eenvoudig te installeren: de LCP’s kunnen eenvoudig aan de TS IT serverracks gekoppeld worden en tussen de LCP DX en de condensor dienen klassieke koelleidingen voorzien te worden. Bij de LCP en de condensor dient ook een elektrische voeding voorzien te worden. De aansturing van de condensor gebeurd op basis van de druk in het koelcircuit. De opstart en in dienst name kan eenvoudig en snel gebeuren doordat de LCP compleet geïntegreerd geleverd wordt en de controller van de LCP reeds voorzien is van een standaard programmatie.