Aan het woord: Valentine Vaquette, spokesperson bij AXA.

Hoe zien jullie nieuwe, slimme kantoren er uit?

“Wij hebben een algemene verandering doorgevoerd op drie domeinen, wat wij de ‘3B’ noemen; Bricks, Bytes en Behaviour. Bricks staat voor het gebouw zelf. Eerst en vooral wordt telewerken beschikbaar voor iedereen en heeft niemand een vast bureau. Werknemers krijgen geen persoonlijk lokaal meer, maar activiteiten worden aan lokalen gekoppeld. De plaatsen worden dus in functie van activiteit bezet, dat noemen we ‘activity based working’.

Daarnaast is digitalisering van groot belang, Bytes. We scanden meer dan één miljoen papieren in. Er wordt dus vanaf nu zonder papier gewerkt, een pak duurzamer. Nieuwe toepassingen, zoals softphone of videoconference, maken de virtuele samenwerking tussen collega’s dan weer gemakkelijker. Maar de échte hoeksteen van ons succes is gebaseerd op het vertrouwen met de klant; Behaviour. De werknemer wordt regisseur van zijn eigen activiteiten, waarbij hij de klant telkens als middelpunt zet.”

Waarom was een nieuwe manier van werken noodzakelijk?

“De wereld evolueert dag in, dag uit. De noodzaak van onze klanten verandert, en de onze ook. Met NWoW willen wij een flexibeler bedrijf bieden, beschikbaar voor iedereen  en uitblinker op alle vlakken dankzij onze digitalisering. Voor de medewerkers streeft het NWoW naar een ideaal evenwicht tussen werk- en privéleven. Het creëert ook een aangename werkomgeving die werknemers stimuleert het beste van zichzelf te geven.”

Wat zijn de voordelen van jullie slimme kantoren?

“Sinds NWoW heerst er een grotere vertrouwenscultuur en arbeidstevredenheid. We laten een kleinere voetafdruk na, er wordt minder plaats in beslag genomen en we werken met duurzame materialen. Daarnaast zijn we flexibeler en bieden we een aantrekkelijke werkomgeving aan. Laatst kwam een groep studenten van de KULeuven onderzoek doen naar telewerken. Toen ze onze kantoren zagen, waren ze oprecht verwonderd en enthousiast over onze werkomgeving.”

Gaan al jullie kantoren deze transformatie ondergaan?

“De huurcontracten van de meeste kantoren lopen tot 2017. De ideale gelegenheid dus om na te denken over onze manier van werken in 2020, en zelfs 2030. Twee jaar geleden zijn we over NWoW beginnen na te denken. Daaruit vloeide het programma 2017/NWoW voort. Dit was dus de eerste etappe, de overgang van zo’n 1.000 medewerkers naar het NWoW. Geleidelijk aan, tussen vandaag en 2017, zullen alle teams van AXA Belgium zich aanpassen naar het NWoW, met als hoogtepunt de inwijding van ons nieuw hoofdgebouw in 2017 in het centrum van Brussel.”