1. Probeer je tijd niet te verspillen aan ellenlange vergaderingen of oeverloze brainstormsessies. Als je de zaken wil laten vooruitgaan, is het belangrijk om je tot de essentie te beperken. Aarzel niet om bijvoorbeeld via Skype te vergaderen, het kan je veel tijd besparen.

2. Alleen is maar alleen. Het is dus niet slecht om er als starter iemand bij te nemen. Je kan de taken verdelen volgens waar jullie goed in zijn, zo gaan de zaken meteen een stuk sneller. Als jullie elkaar perfect aanvullen, kan dat heel goed uitdraaien voor het bedrijf.

3. Wees ook niet bang om bepaalde taken te delegeren. Je wint er zelf heel wat tijd mee, en zo krijg je het hoofd vrij om eens rond je heen te kijken: ‘Wat gebeurt er in de rest van de wereld en hoe plaats ik mijn bedrijf daarin?’ Strategie is een niet te onderschatten factor voor een ondernemer.

4. Het is heel belangrijk om af en toe helemaal te ontspannen. Een starter denkt dan al snel: ‘Ik ben niet aan het werk, dus ik ben een slechte ondernemer.’ Maar het omgekeerde is waar. Door even afstand te nemen van je werk, ga je nadien des te efficiënter denken en handelen.