Hoe is het begonnen?

In 2007 richtte ik mijn bedrijf BORGinsole op waarbij het business idee ontstond vanuit de specialisatie van mijn echtgenoot. Hij is podoloog. Op dit moment produceren we inlegzolen voor podologen in België en Nederland.

Wat zijn typisch vrouwelijke eigenschappen bij het ondernemen?

Vrouwen zijn planmatige beslissers. Bovendien zorgt het vrouwelijke instinct ervoor dat we constant met het bedrijf bezig zijn. Vrouwen met een neus voor ondernemen zijn ook zielsverwanten met de nodige vechtlust, creatieve geest en denken vanuit dezelfde mindset.

Zijn angsten en onzekerheden typisch vrouwelijk?

Het is een cliché, maar de angst om te mislukken, is aanwezig. Toch is falen voor mezelf geen optie.

Bij kleine projecten durf ik op mijn buikgevoel afgaan, terwijl ik voor grotere projecten meer ga wikken en wegen.

Wat zijn je persoonlijke ambities?

Tussen 15 en 25 januari 2016 neem ik samen met veertien ondernemers deel aan de Trias Trail. We beklimmen de Cotopaxi-vulkaan in Ecuador en werven fondsen voor ondernemers in de Andes. Het mooie is dat bij Trias Trail een avontuurlijke uitdaging gekoppeld wordt aan maatschappelijk engagement. Ik ben een perfectionist en dit komt ook deze keer tot uiting. Als ik ergens voor kies, ga ik er volledig voor en daag ik mezelf uit. Sport is een bindmiddel tussen mensen, de top bereiken is iets wat je niet alleen doet net zoals in de ondernemerswereld.

Zijn er specifieke vrouwelijke ondernemers waar je naar opkijkt?

Ik kijk op naar prof dr. Marleen Temmerman die sinds jaren een voorvechtster is van vrouwenrechten. De manier waarop ze met een zeker gemak zoveel realiseert: gewoonweg fantastisch. Ze beschikt over bijzonder goede managementskills en ondernemingszin.