1. Kijk verder dan België/Vlaanderen

“Wat ik nog te vaak zie bij startende, Belgische ondernemers is de kerktorenmentaliteit. Ik krijg dikwijls e-mails van mensen die mijn mening vragen over hun bedrijf. Één van de eerste dingen die ik dan meestal opmerk is hun website die eindigt op ‘.be’, en waarvan de talen Nederlands en/of Frans zijn. Dan heb je jezelf vanaf dag 1 al een handicap gegeven. Je moet verder kijken dan België of Vlaanderen wil je groot worden.”

2. Ga er VOLLEDIG en ONMIDDELLIJK voor

“Ben je overtuigd van wat je wil doen, moet je het volledig en onmiddellijk doen. Parttime ondernemen is onzin. Intrapreneurship, ondernemen binnen een reeds bestaand bedrijf, is ook onzin. Ga er meteen voor, zonder ondersteuning van een onderneming. Ik heb al veel mensen ontmoet die een goed idee hadden, en 2 jaar later nog steeds met datzelfde idee rondliepen. Ondernemen betekent effectief ook iets DOEN, niet enkel erover babbelen.”

3. Maak jezelf overbodig

“Probeer jezelf onnodig te maken in je bedrijf. Dit is natuurlijk heel erg moeilijk als je je job goed doet (lacht). Maar probeer voor elke taak die jij doet iemand te zoeken die die taak ook kan doen. Het doel is niet om een job voor jezelf te bouwen, maar een goed geöliede machine die perfect zonder jou kan draaien. Ik kan bijvoorbeeld met een gerust hart 2 maanden vrijaf nemen en weten dat wanneer ik terugkom, mijn bedrijf verder zal staan dan de dag dat ik het achterliet.”

4. Neem seniors aan

“Wanneer je je bedrijf snel wilt laten groeien heb je niet altijd de tijd om mensen te ondersteunen. Je wilt het systeem vooruit laten gaan, dus alles moet heel snel. Je zult een stuk vlotter evolueren als je seniors aanneemt die al jaren ervaring hebben en expert zijn in hun functie.”

5. Durf mensen ontslaan

“Iemand ontslaan is natuurlijk erg moeilijk, maar ik heb ondertussen geleerd dat karakters niet zo snel veranderen. Als je niet veel tijd hebt en snel wilt evolueren, heb je de bandbreedte niet om mensen te coachen en trainen. En je kunt ook niet verwachten dat zij dit uit zichzelf gaan doen. Wanneer de samenwerking niet vlot verloopt moet je sneller de stap tot ontslag durven nemen.”