Een gesprek met Tom Bielen, Managing Director bij Suwaco, over het streven naar een maximale efficiëntie en minimale belasting voor het milieu en de consument.
 

Suwaco richt zich op het optimaliseren van het afvalmanagement voor ondernemingen, bedrijven en overheden in Europa en omstreken. Bielen: “Om dat te doen, focussen we op de ecologische, kwalitatieve en kostenbesparende aspecten van afvalbeheer. Met het gebruik van containerpersen, kartonpersen en glascrushers reduceren we de omvang van de afvalberg aanzienlijk. Zo besparen we tien keer zoveel plaats, reduceren we CO2-uitstoot en verlagen we de kosten.”

 

Solar Street Bin

“Het paradepaardje van ons assortiment is de Solar Street Bin, een enorm efficiënte afvalbak op zonne-energie die zijn inhoud automatisch perst. Dit technologische hoogstandje kwam tot stand in samenwerking met de Ierse Firma PEL waste reduction equipment. Zij ontwikkelden de hardware (design & perssysteem), Suwaco nam de IT (onlineplatform) en het communicatieplatform in de Solar Street Bin voor zijn rekening."

"We zijn best trots op wat deze zelfpersende slimme straatvuilbak allemaal kan verwezenlijken. Hij perst de inhoud automatisch wanneer de vullingsgraad wordt bereikt, slaat zo tot tien keer meer afval op en communiceert accuraat via een onlineplatform, zodat beheerders steeds perfect weten welk toestel vol is. De Solar Street Bin kan vanop afstand gesloten worden en de nieuwste versie beschikt zelfs over een scherm waarop berichten en meldingen worden weergegeven. Het is dan ook niet toevallig dat steden als Parijs, Londen en Basel al kozen voor deze slimme oplossing voor hun afvalbeheer.”

 

Solar Street Bin verhuurdepot

“Tijdens evenementen of tijdelijke projecten kunnen klanten ervoor kiezen om onze Solar Street Bins te huren. Zo besparen ze tijd, kosten en beperken ze de CO2-uitstoot met een flexibele oplossing. De afvalbakken kunnen per week, per maand of gedurende een langere periode ingezet worden. Momenteel maken al talloze kerstmarkten in binnen- en buitenland hiervan gebruik. In de zomer zullen we dan weer de stadsparken, festivals en kustgemeentes mogen bevoorraden. De Solar Street Bin is een uniek product, met unieke mogelijkheden waarvan zowel bedrijven, overheden als consumenten beter worden.”