Te ontdekken

Groene valleien en beboste gebieden. Pittoreske huisjes en historische dorpjes. Authentieke streekproducten waarbij het water je in de mond loopt. Dynamische steden met uitgebreide infrastructuur. Dit alles is Wallonië.

Maar Wallonië is niet enkel een bezoekje waard voor toeristen. Ook als MICE-bestemming (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions), en dus als bestemming voor bedrijfstoerisme, is ons zuidelijk landsdeel de laatste jaren uitgegroeid tot een uitstekende keuze. Ben je op zoek naar een locatie voor vergaderingen, evenementen, teambuildingfaciliteiten, of andere bedrijfsgerelateerde doelen? Dan is deze ‘Destination Qualité’ een uitstekende keuze.

Natuur

Wallonië is synoniem aan natuur, en in deze regio kan je dan ook dé mooiste bestemmingen vinden waar je in complete rust je bedrijfsactiviteiten kunt laten doorgaan. Zo telt de provincie Luxemburg bijvoorbeeld verschillende rustige en schilderachtige dorpjes waar je een conferentie kunt organiseren met zicht op een van de vele antieke kastelen; of waar je een sterrenhotel kunt boeken voor je werknemers te midden van Walloniës prachtige fauna en flora. Of ga op zoek naar teambuildingfaciliteiten in de provincie Waals-Brabant, een rustiek en rustig alternatief voor zij die het nabijgelegen drukke Brussel eventjes willen ontvluchten.

Stedelijk

Ben je toch op zoek naar een stedelijke omgeving voor je bedrijfsactiviteiten? Dan zit je in Wallonië ook prima. Zo vind je enkele prachtige kunststeden in Henegouwen, waar een paar oude industriële sites omgetoverd werden tot allround vergaderfaciliteiten. Of neem eens een kijkje in Namen, de regionale hoofdstad van Wallonië, waar je naast de rotsige riviervalleien en de historische citadel tal van sport- en teambuildingfaciliteiten vindt. Luik staat dan weer bekend om zijn wereldberoemde sportevenementen, en kan dus het perfecte oord zijn om je medewerkers op een dagje sport en ontspanning te trakteren. Maar ook in de andere Waalse provincies herbergen verschillende steden uitstekende locaties voor je meetings, incentives of vergaderingen.

Unieke locaties

Meetings en conferenties hoeven niet altijd dezelfde, stijve vorm te hebben. Trakteer je werknemers eens op een speciale ervaring in een unieke locatie. Creëer bijvoorbeeld een evenement in de vergaderfaciliteiten van het Formule-1 circuit van Spa-Francorchamps. In Waals-Brabant kan je dan weer een hotel met bijbehorende spa boeken waar het thema ‘reizen’ heerst, en waar je dus in verschillende werelddelen kunt vergaderen en ontspannen. Of organiseer een teambuilding op de latten in een indoor piste in Henegouwen, waar ook bars, restaurants, conferentiezalen en vergaderruimten zijn.

Voor meer informatie: www.meetinbelgium.com of pino.frau@belgie-toerisme.be