Miet De Schepper

Miet De Schepper, coach bij het centrum voor loopbaanbegeleiding Kisp, geeft meer uitleg.

Hoe aanmelden voor loopbaanbegeleiding?

“Via de website  geef je aan rond welke problematiek je begeleiding wilt. Je kiest één van onze vier centra en een moment dat voor jou het best past. Een coach belt je op met meer uitleg en legt een verkennend gesprek of afspraak vast. Hierna kan je meteen aan de slag!”

Hoe ga je te werk?         

“Eenmaal ik een loopbaancheque ontvangen heb, stuur ik een bevestigingsmail. De cliënt ontvangt ook een persoonlijkheidstest, een motivatietest en een vragenlijst over talenten en capaciteiten. Op die manier kan de cliënt zich voorbereiden op de eerste sessie.”

“Bij Kisp werken alle coaches met hetzelfde model. Dat gaat uit van het verhaal en de noden van de cliënt. Typisch voor onze aanpak is dat we diepgaander kunnen werken. Zo gaan we niet enkel in op aspecten uit de werkomgeving, maar komt ook het privéleven aan bod. Werk en privé zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Wat is het resultaat?

“Het eindresultaat is een persoonlijk ontwikkelings- en actieplan dat in kaart brengt hoe de cliënt het nieuw loopbaandoel kan bereiken. Dat kan gaan van een gesprek met een leidinggevende tot een volledig nieuwe uitdaging. Het resultaat is voor iedereen anders.”

Hoelang duurt loopbaanbegeleiding?

“Eén loopbaancheque (€40) geeft recht op een pakket van vier uur. Voor de meeste cliënten volstaat dit. Wie dat wil kan - binnen de termijn van zes jaar - de loopbaanbegeleiding verlengen met een nieuwe cheque. Een tweede sessie is echter volledig vrijblijvend. Bovendien kan je die vier uur spreiden zoals je zelf wil.”

Praktisch

  • Website: http://www.kisploopbaanbegeleiding.be
  • Onze vier centra:
    • Gent: Holstraat 62, 9000 Gent
    • Deinze: Peter Benoitlaan 40, 9800 Deinze
    • Oudenaarde: Hoogstraat 22, 9700 Oudenaarde
    • Aalst: Sinte Annalaan 99, 9300 Aalst