Jan Verbeke

CEO Synergie Belgium

 

Jan Verbeke, CEO van Synergie Belgium, geeft vanuit zijn ervaring enkele tips om hier positief op in te zetten. “Empathie is een typisch vrouwelijk instinct, maar toch is die empathie voor veel vrouwen zowel een zegen als een valkuil. Vrouwelijke leidinggevenden willen vaak meer betrokken zijn, continu aanvoelen en bijsturen. Ze zullen de zaken herbekijken, in kaart brengen, bespreken, enz. Daarmee zadelen ze zich soms met heel wat meer werk op en creëren ze mogelijk onrechtstreeks bepaalde ideeën en verwachtingen.”

“Anderzijds komen ze zo ook zaken te weten die men anders nooit zou opmerken. Veel mannen leiden hun team daarentegen meer dirigerend en kunnen bepaalde beslissingen sneller van zich afzetten. Om te kunnen groeien en leidinggevende te worden, moeten mannen én vrouwen dus bepaalde karaktertrekken aankweken.”

Verbeke: “In plaats van alle leidinggevenden echter een cursus te laten volgen om nadien te verwachten dat ze op dezelfde manier hun teams aansturen, omarmen wij net deze verschillen. We zorgen ervoor dat onze mannelijke en vrouwelijke leidinggevenden hun krachten bundelen. Die complementariteit zorgt namelijk voor een mooi competitief voordeel.”

 

Om te kunnen groeien en leidinggevende te worden moeten
mannen én vrouwen bepaalde karaktertrekken aankweken.

 

Tips voor vrouwen die willen doorgroeien

 
  • Mannen zullen sneller hun succes tonen dan vrouwen en vallen daardoor ook meer op in de organisatie. Spreek dus uit wat je doet, realiseert en betekent voor het bedrijf.
  • Vrouwen spreken vaak te vrijblijvend hun ambities uit. Zorg er dus voor dat je zelf je ambities uitspreekt, maar zorg er ook voor dat je als leidinggevende zo’n zaken bespreekbaar maakt voor je teamgenoten.
  • Durf te solliciteren voor interne opportuniteiten. Het is niet omdat ze je de kansen nog niet hebben aangeboden, dat je ze niet verdient of er nog niet klaar voor bent.
  • Neem je tijd om door te groeien. De nieuwe generatie wil vaak té snel groeien, terwijl het echt beter is om onderaan de ladder te beginnen. Zo brand je jezelf niet meteen op in een functie waar je nog niet klaar voor bent.