De recruiter die databanken afschuimt op zoek naar geschikte kandidaten verdwijnt. Een veelheid aan gefragmenteerde databronnen wordt geconsolideerd door zoekrobots, waarna via verfijnde algoritmes adequate kandidaten uit de gegevens worden geselecteerd. Computers doen dat aan een ongeziene snelheid en op continue basis. Daarbij vergeleken schenken de traditionele databanken met werkzoekenden slechts een fractie van de gewenste info.

De evolutie naar open data-platformen, waar informatie vrij gedeeld wordt, vormt wellicht een even grote opportuniteit, omdat massaal veel kwalitatieve info beschikbaar wordt.

Groter bereik van (passieve) kandidaten

Het verrijken van de gegevens met veelal sociale data die de gewenste kennis leveren over actieve én passieve werkzoekenden opent nieuwe perspectieven. Meer dan ooit zal er immers info beschikbaar zijn over wie reeds aan het werk is, hun ambities, hun interesses, hun mening, enz. Nu al zijn er tools beschikbaar die het op systematische en geautomatiseerde manier mogelijk maken om passieve kandidaten via het web op te sporen.

Delen om te vermenigvuldigen

Via Big Data worden kandidaten - of informatie over kandidaten - aan de oppervlakte gebracht die niet via de conventionele weg worden gevonden. De evolutie naar open data-platformen, waar informatie vrij gedeeld wordt, vormt wellicht een even grote opportuniteit, omdat massaal veel kwalitatieve info beschikbaar wordt.

Automatiseringsprocessen

Het zoeken van kandidaten, hun profiel updaten en verrijken, het testen van hun competenties en de analyse van hun potentieel wordt een continu geautomatiseerd proces. Een dynamiek die het takenpakket van de recruiter onherroepelijk verandert.

Toenemende complexiteit

Het internet zorgt voor een transparantie die leidt tot toenemende complexiteit. Bedrijven hebben nood aan specialisten die hen wegwijs kunnen maken in de tools en applicaties die vandaag ter beschikking zijn. Hoe bereik ik de juiste kandidaten snel en efficiënt? Wat zijn de do’s en don’ts? De makkelijke verspreiding van vacatures en cv’s via de digitale weg maakt het selectieproces niet altijd eenvoudiger. Uiteindelijk gaat het erom dat bedrijven over de juiste medewerkers beschikken op het juiste moment.