Uitleg door Anke Bormans en Kimberley Hengels van Tentoo: "Flexibel werken is alleszins de toekomst."

 

 

 
  • Zelfstandigheid binnen een veilige omgeving

Anke: “Wanneer een freelancer slechts sporadisch werkt en eerder lage vergoedingen ontvangt, is het vaak niet de moeite om volledig zelfstandig te worden. Doorheen de jaren is de interesse in freelancing zonder zelfstandigenstatuut daarom sterk toegenomen. In de huidige economie wordt er immers alsmaar vaker projectmatig gewerkt.”

Kimberley: “Dankzij payrollservices heeft men de vrijheid om zelf zijn opdrachten, werkwijze en klanten te kiezen, maar wel binnen een veilige omgeving waar men zeker is van zijn loon en waar een zekere bescherming geniet zoals dat ook het geval is in dienstverband.”

 

  • Lagere drempel

Anke: “Ook startende zelfstandigen en freelancers zijn gebaat bij deze laagdrempelige oplossing. Zij hebben vaak nog heel wat onzekerheden over het aantal klanten en opdrachten die ze zullen binnenkrijgen. Indien dit toch voldoende blijkt te zijn, dan kunnen ze op termijn nog overschakelen naar een volwaardig zelfstandig statuut.”

“Andere zelfstandigen en freelancers willen niet noodzakelijk doorgroeien. Sommigen willen zich simpelweg focussen op hun kernactiviteit. Via payrollservices kunnen wij hen ontzorgen op het vlak van het debiteurenbeheer, administratie en boekhouding. Daarnaast is het ook voor studenten een veilige manier om ondernemingservaring op te doen. Studentenondernemerschap wordt immers sterk gestimuleerd door universiteiten en hogescholen.”

 

  • Flexibel en toekomstgericht

Kimberley: “Naast onze payrollservices leveren we via ons digitaal platform ook diensten aan volwaardige zelfstandigen. Bij payrolling zijn we immers gebonden aan de wetten die ook voor andere wetgevers gelden, zoals bv. rond feest- en ziektedagen, een maximum aantal uren dat mag worden gewerkt,… In sommige sectoren is dat echter niet realistisch. In dat geval kunnen wij nog steeds ondersteuning bieden op administratief en boekhoudkundig vlak. Ook klanten die uiteindelijk de overstap maken van payrolling naar een zelfstandigenstatuut kunnen we zo blijven verder helpen.”

“Flexibel werken is alleszins de toekomst. Ook als werkgever trachten we hierop in te spelen door zonder een echte hiërarchie te werken en iedereen zoveel mogelijk inspraak te geven. Zelfs huisdieren meenemen, zelf je uren kiezen en het laten leveren van pakjes en boodschappen is hier mogelijk.”