Objectieve verkiezing van meest inspirerende HR oplossing

“De verkiezing verloopt via een online enquête die bestaat uit twaalf categorieën. We vragen 1300 HR directeurs en 600 à 800 andere directieleden om voor iedere categorie één tot drie bedrijven te nomineren. De zes firma’s die in iedere categorie het meest vermeld worden, zijn ook meteen de genomineerden voor die categorie”, legt Vande Kerkhove uit.

“Vervolgens vragen we hen om via een customer case te staven waarom zij de award verdienen. Deze dossiers worden vervolgens beoordeeld door een jury. Ze kijken daarbij vooral naar hoe inspirerend en vernieuwend de aanpak is. Parallel hieraan kan de HR gemeenschap ook stemmen op de reputatie van de genomineerden. Op het einde worden dan de punten van de jury en de gemeenschap opgeteld.”

Groeiend belang voor HR in de praktijk

Vande Kerkhove: “De eerste jaren waren deze awards voor de bedrijven eerder een manier om zich te profileren. Het betekent namelijk dat je bij de top zes hoort binnen jouw categorie. Doorheen de jaren zijn echter alsmaar meer bedrijven deze awards gaan gebruiken om zichzelf heruit te vinden of bij te sturen. Het motiveert hen immers om hun diensten, hun visie en hun strategie te verfijnen, en vervolgens ieder jaar de evolutie te meten én zich te vergelijken met de concurrentie.”

In 2016 gaan de HR Excellence Awards door op 17 november. De nominaties vinden plaats tussen 18 april en 17 mei.