Geluk zorgt voor een opwaartse spiraal

“Om geluk te creëren op de werkvloer moet je als bedrijf voldoen aan vijf voorwaarden: erkenning, autonomie en vrijheid, transparantie, uitdagingen en liefde. Wanneer mensen gelukkig zijn, zullen ze streven naar excellentie. Dit zorgt voor betere prestaties en meer innovatie binnen het bedrijf. Bovendien creëert het een uitzonderlijke teamgeest waarbij men elkaar echt versterkt”, opent Curaba.

We zoeken nog gemotiveerde en ambitieuze medewerkers in 2016.

“Geluk op de werkvloer zorgt voor een opwaartse spiraal voor het hele bedrijf. Wij zijn hiervan het beste bewijs: we wonnen maar liefst twee maal de prijs voor ‘Best Workplace’. Bovendien draagt het bij aan onze economische prestaties en een sterke groei. Dit jaar gaan we zelfs van 150 naar 200 werknemers, en zoeken we dus nog gemotiveerde en ambitieuze mensen om nog meer knappe projecten zoals bv. de ‘Red Devils App’ op te zetten.

Erkenning

Dit kan gebeuren door mensen simpelweg te bedanken of te complimenteren voor goede prestaties. Wijzelf doen dit permanent, en dat geeft vertrouwen en kracht aan diegene die het ontvangt. We organiseren jaarlijks zelfs een award ceremonie om onze uitblinkers te belonen. Bovendien nemen wij geen externe managers aan in ons bedrijf. Door onze mensen intern te laten doorgroeien en bijleren geven we hen een perspectief en erkennen we hun sterktes.

Autonomie en vrijheid

Mensen werken graag autonoom en vrij, en tonen graag dat ze op zichzelf goed werk kunnen leveren. Te veel controle willen uitoefenen als werkgever is achterhaald. Je moet verantwoordelijkheid geven en hen zichzelf laten bewijzen.

Transparantie

Als je als werknemer voor een bedrijf werkt, wil je ook geïnformeerd worden over wat er gebeurt en staat te gebeuren. Indien hierover niet voldoende wordt gecommuniceerd ontstaat er na verloop van tijd een zeker wantrouwen bij de werknemers, wat zorgt voor een neerwaartse spiraal.

Uitdagingen

Mensen zijn competitief. Ofwel willen we iets winnen, ofwel willen we iets bewonderingswaardig realiseren. Zonder uitdagingen verliezen we onze motivatie om beter te doen. We trachten onze medewerkers dus steeds opnieuw uit te dagen, soms zelfs met haast gekke en onhaalbare doelen. Het gaat erom dat mensen niet naar het werk komen om te werken, maar om een missie te volbrengen.

Liefde

Als bedrijfsleider en als manager voel ik een soort van ‘ouderlijke liefde’ voor mijn medewerkers. Ik heb het goed voor met hen, respecteer hen en ben oprecht fier als ze goed presteren. Het feit dat ik mijn bedrijf leid zoals een familie wordt ook aangevoeld door mijn medewerkers. Het maakt onze band zeer authentiek en zorgt ervoor dat we samen veel kunnen bereiken.