Annelien en TiffanyHoe zijn jullie op het idee gekomen om een eigen webshop te starten?

Tiffany: “Annelien en ik kennen mekaar al vijf jaar, we ontmoetten elkaar op de werkvloer van Styletoday.be, waarna we beiden onze eigen professionele weg opgingen. Toch voelden we dat het kriebelde om samen iets uitdagend te doen binnen het online modelandschap. Kwalitatieve Belgische blogs waren er al in overvloed, maar voor een leuke webshop leek er wel nog ruimte. Tijdens een citytrip in New York kregen we bakken inspiratie. We kochten juwelenwinkels leeg en leenden de hele tijd elkaars kettingen. In New York is Holy Chic eigenlijk ontstaan.

Annelien: “We houden allebei van opvallende kettingen, maar in België loopt bijna iedereen met hetzelfde exemplaar rond. Holy Chic biedt dus dé oplossing!”

Waar halen jullie de juwelen?

Tiffany: “We zoeken het hele internet af. Dat kan soms uren duren. De leukste exemplaren bestellen we en die verkopen we dan onder onze eigen naam in België. Sommige juwelen komen uit Los Angeles, andere dan weer uit de UK en Beijing.”

Annelien: “We verkopen geen merken, want de eerste doelstelling is om betaalbare juwelen aan te bieden. We proberen items te verkopen die in België vaak onder de radar blijven en die nog door vrijwel niemand gedragen worden.

Hoe gaat het hele process - van bestellen tot verkopen - juist in zijn werk?

Annelien: “We doen echt alles zelf. Eerst zoeken we dus naar leuke sieraden, die we dan bestellen. Als de juwelen binnenkomen, bedenken we er leuke namen voor en schrijven we een toffe tekst om bij de foto’s te plaatsen, we willen namelijk dat elk juweel een eigen persoonlijkheid heeft. Vervolgens lanceren we dan alle juwelen op de site en op onze social media. We zijn dagelijks ongeveer twee uur bezig met Holy Chic. Tiffany woont in Brugge en ik in Leuven, maar Skype is onze beste vriend!”

Is er een bepaalde taakverdeling tussen jullie twee?

Annelien: “Tiffany staat in voor de overall look van Holy Chic. Zij maakt de foto’s voor de site en onze social media en heeft altijd een heleboel creatieve ideeën. Tiffany regelt ook alle verzendingen. Respect daarvoor, want er kruipt veel tijd in. Ik doe meer de PR. Ik regel het mailverkeer, sta in contact met bloggers en bedenk leuke teksten om bij de foto’s te plaatsen op de site en onze social media.”

Zo te horen speelt social media voor jullie een grote rol?

Tiffany: “Zeker. Hoe meer mensen ons volgen, hoe meer kans we hebben om nieuwe klanten te bereiken. Met social media kan je ook heel creatief zijn, zo plaatsen we altijd mooie foto’s en toffe teksten.”

Annelien: “Holy Chic staat voor fun en kleur. Dat vertaalt zich ook naar onze sociale media. We posten altijd vrolijke dingen met een knipoog.”

Hebben jullie nog plannen met Holy Chic? Wat is jullie droom?

Annelien: “Holy Chic goes Holland! Binnenkort verzenden we ook naar Nederland. Onze grote droom is toch wel om in de Nederlandse Vogue te staan. Dat zou echt wel cool zijn!”

Breng een bezoekje aan de shop voor meer info of volg Holy Chic op instagram of facebook.