“Ik vind het zalig om vanuit mijn luie zetel mijn aankopen te doen. Als je weet wat je nodig hebt kun je gericht online gaan zoeken. Je weegt de pro’s en contra’s af, neemt contact op met de verkoper en klaar is kees. De Meir afwandelen vind ik de hel. Alle winkels hebben hetzelfde, ik ben er al twee jaar niet meer geweest.”

Handige Harry

“Toen ik zes jaar werd kreeg ik mijn eerste boormachine. Mijn vader was altijd in zijn schuur aan het knutselen en bouwen. Ik wilde dit ook, en begon dus met mijn boormachine onder andere vogelhuisjes te maken. Ondertussen ben ik een stuk ouder, maar ik ben nog steeds een echte DIY’er.”

“Van bouwmaterialen tot kinderkleding, alles koop ik online. En dan liefst nog tweedehands. Wat voor sommigen rommel is, is voor anderen goud. Mijn kinderen slapen in een tweedehandsbedje en zelfs mijn auto kocht ik op deze manier. Het enige wat ik nooit tweedehands kopen zal is een matras. Dat is zo vies! Nooit, jamais! Ik zit vaak op 2dehands.be. Hier heb je zó ongelooflijk veel keuze, en je kunt ook nog eens je zoekopdrachten beperken tot regio’s bij jou in de buurt. Voor mijn boek ‘Maakbaar’ heb ik ook geUP-cycled. Ik vond een doodsaaie, maar spotgoedkope bureaustoel op 2dehands.be die ik dan met een eenvoudige techniek gepersonaliseerd heb tot een uniek stuk. Het is ongelooflijk wat je met wat afgedankte spullen en je twee handen doen kan.”

Gezelligheid

“Online shoppen is verslavend. Het voelt als een schattenjacht en elke dag ga ik even kijken wat er te rapen valt. Echt erg eigenlijk (lacht). Onlangs stelde een vriendin iets heel leuks voor. Ze ging bij een webshop bestellen die verzendkosten aanrekende, en stelde voor dat ik ook een kijkje in die webshop nam zodat we die extra kosten konden delen. Slim en gezellig! Het leuke aan een ‘traditioneel’ dagje shoppen is dat je tussendoor samen een koffie drinken kunt, en babbelen over alle aankopen die gedaan hebt. Dat hoeft dus helemaal niet anders te zijn bij het online shoppen. Die koffie drinken we wanneer ik mijn bestelling bij haar oppik.”

Handleiding

“Ik heb een een paar toffe tips voor mensen die op tweedehandssites naar iets zeldzaams  zoeken of iets dat erg gegeerd is, en waarbij het dus belangrijk is om er als de kippen bij te zijn. Die kunnen een matchmail instellen. Hoe doe je dit? Je stelt een zoekterm in, bijvoorbeeld ‘cementtegels Antwerpen’. Elke keer iemand deze combinatie online plaatst, ontvang je een e-mail. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte. Bij het googelen naar tweedehandsartikelen is de code die je zeker niet mag vergeten toe te voegen aan de zoekterm ‘te koop’. Winkels gebruiken deze term niet, dus zo weet je dat je bij makkelijker bij tweedehandsartikelen uitkomt. Ik ga zelden af op zoekertjes met de woorden ‘vintage’, ‘retro’ of ‘design’. Die verkopers willen vaak veel te veel geld. Verder moet je wat research doen voor je een grote aankoop bij een particulier wilt maken. Ik ga af en toe op fora kijken waarop ik moet letten om oplichters te herkennen.”

Wil jij ontdekken hoe je met Caroline's DIY-ideetjes hippe feestpanty's maakt? Of een kleurrijke  piñata Klik dan hier!